Президентът на Франция Еманюел Макрон планира да позвъни на руския си

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон планира да позвъни на руския си
Коментари Харесай

Макрон ще позвъни на Путин на 20 февруари

Президентът на Франция Еманюел Макрон възнамерява да позвъни на съветския си сътрудник Владимир Путин в неделя. Това заяви телевизионният канал BFM като се базира на известие от Елисейския замък.

" Макрон ще позвъни на Путин в неделя в 11 часа парижко време ", се споделя в съообщението. По-рано и прессекретарята на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви пред ТАСС, че има телефонен диалог с Макрон  в графика на Путин за 20 февруари.

По-рано в събота и агенция Франс прес, като се базира на Елисейския замък, заяви, че Макрон счита в неделя да организира телефонен разговор с президента на Русия и да разиска с него изострянето на обстановката към Украйна. 

Путин и Макрон имаха диалог по телефона и на 12 февруари. На 7 февруари пък президентите на двете страни имаха многочасови договаряния на четири очи в Кремъл. Освен това, по-рано през тази година водачите на Русия и Франция още три пъти се чуваха  по телефона.

В четвърък се изостри обстановката на демаркационната линия в Донбас. От Донецка и Луганска народни републики (ДНР, ЛНР) оповестяват за масирани обстрели от страна на въоръжените сили на Украйна и за подготовяно от тях нахлуване. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР